Supa de mangold

Martie 26, 2014 at 11:29 am Lasă un comentariu

biovivoblog

Va propunem o reteta de sezon, plina de vitamine, rapida si sanatoasa in acelasi timp, din frunze de sfecla Mangold -foarte putin utilizate in gastronomia romaneasca, desi sunt atat de benefice pentru sanatate. Sfecla Mangold este o sfecla cultivata in special pentru frunze, locul ei de nastere fiind Babilonul antic, unde se cultiva inca de acum 3000 de ani. Mai tarziu in Roma antica, datorita popularitatii acestei plante printre romani, ea a devenit cunoscuta sub numele de sfecla romana sau ”varza romana”. In prezent această sfecla este inca una dintre mancarurile traditionale italiene. Are doar 200 de calorii la 1053 grame, este foarta bogata in calciu precum si in vitaminele A si C. In gastronomie o putem folosi la salate, supe, garnituri, mancaruri.
Ingrediente:

  • 700 g frunze de sfecla mangold bio
  • 5 fire ceapa verde ( 35 g) bio
  • 3 linguri ulei bio extravirgin de masline
  • 2 buc. morcov bio ( 100 g)

Vezi articol original 95 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Entry filed under: Retete. Tags: , , .

Ciorba de burta vegana Carne de cereale Spezzatino

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2014
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d blogeri au apreciat asta: