Risotto cu dovleac si crema de parmezan

Ianuarie 31, 2014 at 4:04 pm Lasă un comentariu

biovivoblog

Deoarece printre mancarurile asociate cu sarbatoarea Halloween-ului se regasesc si retetele cu dovleac va propunem pentru astazi un risotto cu dovleac.

Cred ca nu se poate vorbi despre risotto inainte de va spune cate ceva despre orez.

Orezul este specia de cereale cea mai raspandita, principalii producatori fiind India si China.

Orezul apartine grupei de cereale cu actiune alcalinizanta si de aceea trebuie sa ocupe un loc important in alimentatia noastra ( “alimentele alcalinizante trebuie sa reprezinte 75 %  din hrana noastra “-dr.Emil Radulescu -Alimentatia inteligenta).

In Italia orezul a fost adus de catre invadatorii arabi, care dezvoltasera un mod propriu de a-l prepara. Orezul este mai popular in partea de nord a tarii ( lunca raului Po fiind foarte fertila a permis cultivarea tuturor soiurilor de orez) decat in partea de sud a tarii unde pozitia dominanta o ocupa pastele.

Cele mai bune soiuri de orez pentru risotto sunt: Arborio…

Vezi articol original 392 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Entry filed under: Retete. Tags: .

Carne de cereale Filetto Supa crema de broccoli cu chipsuri de cartofi violeti

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Ianuarie 2014
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Most Recent Posts


%d blogeri au apreciat asta: