Chiftelute vegane cu nuci macinate

Ianuarie 6, 2013 at 4:58 pm 11 comentarii

Chiftelutele mele au avut succes si sora mea m-a rugat sa-i prepar si ei o tava, dar sa folosesc de data aceasta nuci macinate, astfel ca am pornit operatiunea.

Ingredientele folosite au fost: 1 cana fulgi de ovaz, 1/2 cana apa, 4 catei de usturoi, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita maghiran, 1/2 lingurita sare, 1/2 cana nuci, 3 morcovi, 1/4 telina, 1 tija de apio. Morcovii si telina le-am pus fierte in robot, tija de apio cruda, la fel si usturoiul.

Timpul de coacere 15 minute pe o parte, 15 minute pe cealalta.

rezultatul:

poză (38)

poză (39)

Maine dimineata vor fi „livrate”catre sora mea!!!

Anunțuri

Entry filed under: Retete. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , .

Iahnie de linte verde Chiftelute vegane cu seminte de susan

11 comentarii Add your own

  • 1. biaskitchen  |  Ianuarie 6, 2013 la 5:02 pm

    Deabia astept sa le degust.Multumesc mult !

    Răspunde
    • 2. Organic choices in my life  |  Ianuarie 6, 2013 la 5:25 pm

      cu placere!!!!

      Răspunde
  • 3. Organic choices in my life  |  Ianuarie 6, 2013 la 5:26 pm

    ar fi super sa le deguste si mama!!!

    Răspunde
  • 4. AlessiaChirila  |  Ianuarie 6, 2013 la 8:14 pm

    Din prima transa a gustat 1/2 buc.!

    Răspunde
  • 5. BIASKITCHEN  |  Ianuarie 6, 2013 la 8:15 pm

    Comentariul de mai sus este al meu.Nu stiu de ce apare ca fiind al Alessiei !

    Răspunde
    • 6. Organic choices in my life  |  Ianuarie 7, 2013 la 5:22 am

      Mama a gustat 1/2, acum am inteles.

      Răspunde
  • 7. SEBA  |  Ianuarie 6, 2013 la 8:22 pm

    BRAVO MADA – FELICITARI!
    Inteleg ca metoda ta de a trece la mancarea vegetariana este metoda „SOC” ( se pronunta shoc dar nu stiu sa pun diacriticile) si nicidecum metoda „PASILOR MARUNTI” a lui Bianca. Eu, ca „PIONIER” al miscarii vegane din „cercul nostru” de pasionati ai nutritiei te aprob total. Daca tot trebuie sa ajungem „vegani” de ce sa ne chinuim o lunga perioada de timp cu pasii marunti. Este ca si cum stai pe marginea bazinului de inot plin cu apa rece ( neincalzita) si in loc sa te arunci in bazin incepi prin a incerca apa cu picioarele pana la glezna , apoi dupa ce te obisnuiesti intrii cu picioarele pana la genunchi si tot asa pana cand intrii cu tot corpul.
    Chiftelutele sunt deosebite – iar eu abia astept sa ajunga la noi cele cu nuci care sunt convins ca vor ajunge toate pentru ca nucile pentru tine sunt inca greu de digerat (dar se va schimba situatia in curand daca vei trece la vegani ). Oricum cele cu susan le-am testat si pot spune ca sunt excelente si reprezinta intradevar un bun aliment de transitie pentru un „ INCEPATOR” in alimentatia vegetariana. Dupa ce voi consuma si din cele cu nuci voi reveni cu amanunte
    Pe curand
    SEBA

    Răspunde
    • 8. Organic choices in my life  |  Ianuarie 7, 2013 la 5:23 am

      Multumesc!!!

      Răspunde
  • 9. SEBA  |  Ianuarie 9, 2013 la 6:58 pm

    Si iata ca au ajuns si chiftelutele vegane cu nuci. Sa incep comentariul , pe indelete:
    1. Prima impresie gustativa este excelenta. Mi se par chiar mai bune la gust decat primele. Pentru ca am primit odata cu cele cu nuci si cateva cu susan am gustat si din cele cu susan si chiar si ele au un gust mai „vegane” decat primele chiftelute cu susan. Dupa interogarea „preparatoarei” am aflat secretul si anume procedura de coacere a fost in cuptor si fara nici un pic de ulei. Prin urmare asta este solutia de coacere , cuptorul si nu tigaia
    2. Ca un mare consumator de nuci eu nu ma declar insa pe deplin multumit de cantitatea de nuci existenta in interiorul chiftelutei. De aceea vin cu doua propuneri pentru care pun eu nucile la dispozitie :
    a. Nucile ce se vor introduce in aluat sa fie macinate la o granulatie mai mare astfel incat sa poata fi remarcate mai bine si chiar mestecate separat de restul aluatului
    b. Chiftelutele sa fie rostogolite inainte de a fi introduse in cuptor prin nuci pisate, mai marunt de data asta, pentru a forma o crusta de nuci la suprafata chiftelutei
    3. Si mai am o sugestie, la servire adaugati in farfurie cateva picaturi de sos de soia dulce , va fi un mic dejun delicios, mai ales daca se servesc un pic caldute. Daca inainte servim si o cana de lapte de soia fierbinte se poate spune ca am servit un mic dejun vegane 100%.

    SEBA

    Răspunde
    • 10. Organic choices in my life  |  Ianuarie 9, 2013 la 7:21 pm

      1. toate cele 3 retete de chiftelute sunt vegane. multumesc “mancatorului” pentru comentarii, dar trebuie sa se inteleaga ca toate variantele sunt vegane sau vegetariene, nu am folosit la niciuna din retete, produse de origine animala.
      2. Nu am nimic impotriva ca reteta propusa de mine sa fie imbunatatita de fiecare in parte, cu ceea ce ii face placere sa manance.
      3. Chiftelute au fost testate si reci si calde si am primit comentarii pozitive pentru ambele variante. Eu am servit aceste chiftelute cu ridiche alba sau cu salata. Chiar daca nu le servim cu lapte de soia inainte sau dupa, ele tot reprezinta un mic dejun 100% vegan.

      Răspunde
  • 11. biaskitchen  |  Ianuarie 10, 2013 la 9:21 am

    Asa este.Chiar daca nu le servim cu lapte de soia ele tot reprezinta un mic dejun vegan.Putem sa le servim cu ceai , salata sau alte legume .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Ianuarie 2013
L M M M V S D
    Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Most Recent Posts


%d blogeri au apreciat asta: